Објављено од стране: деда Страле | мај 8, 2013

ПРВОМАЈСКО-УСКРШЊИ РАПОРТ 2013.

01B. uvodna slika

Баш повелик број празничних дана и повелик број што ривијерџија и њихових гостију у цијелости су протекли у изузетно добром расположењу, сјајном дружењу, смијеху и радости. За протекло вишедневно друговање може се рећи да је имало међународни карактер јер поред старог знанаца госп. Живчића из Босне и Херцеговине, Сребрна ривијера је угостила Терезу и Кристину, симпатичне даме из Шпаније (Аликанте). Истина обје су биле поприлично тужне током гледања телевизијског преноса утакмице у којој је њихова Барса потучена до ногу. Али све остало је било, бар тако рекоше, примера угођај у који свакако спада и ова вожња чамцем по језеру…

ImageПредивно вријеме за првомајске и ускршње празнике нагнало је најхрабрије посјетиоце да отворе овогодишњу сезону купања на Сребрном језеру. Мећу првима који су скоковима узбуркали воду језера били су Брано и Сата, редовни Лакијеви гости. По изласку тврдили су да је вода баш права за купањац што се не би рекло по њиховом цвокотању и утрци да се што прије огрну неким пешкиром или другим одјевним предметима. Лаки, Риле и моја маленкост у почетку се држала подаље од воде али, ничим изазван, на Ускрс се Матори Унин деда Страле одважио и бућнуо у језерску воду. Штета што је већ наредног дана грнула силна кошава тако да од додатног купања није било ништа, тако да стари водени вукови Лаки и Риле морају сачекати неку наредну повољнију прилику…

Image

Идемо даље…
Током овог празничног дружења чуле су сбакојаке приче, препричавале догодовштине, искуства и кулинарске рецептуре…
Раде Бркић илити од милоште прозван РИВИЈЕРЏИЈСКИ ГЛАСНОГОВОРНИК – издекламовао је рецепт за, како рече, чувену шумадијску рибљу чорбу. Исти је одушевио све присутне тако да ово усхићење морамо са вама подијелити:
Обезбиједити најмање 4 врсте рибе по могућности шаран, кечига, сом и смуђ те исјечене заједно са мироћијама и осталим зачинима ставит у котлић да се кувају. Када шумадијска рибља чорба буде при крају – затркати се и ногом шутнути све ћутуре а на ватру и жар ставити ражањ са планинским јагњетом чувеним крагујевачким сисанчетом.
Обавезно конзумирати уз хладне шрицере. Живјели и пријатно!

Image


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: