Објављено од стране: деда Страле | септембар 21, 2010

76

RAPORT 76 – 19. septembar 2010.

Septembarski smiraj proteklog vikenda – ugostio je na Srebrnoj rivijeri popriličnu gostinsku ekipu, ali i domaćine koji, takorekuć, ne izbivaju s najljepšeg dijela obale Srebrnog jezera. Tako su se neizostavnim Duletu Pavlecu, Paraćincu, Dani i Bebi pridružili Zoran Lazarević, Sata Baksuz, bračni par Ristić + Abi te kragujevčani Flaja, Laza Kuvar i Mića – ekipa taman stvorena da napravi i isproba bogbogovski gulaš i mućkalicu sa VELIKIM G i M.

I dok su se ovi gurmanluci krčkali u kotliću na vatri specijalno pripremljenoj i po propisima održavanoj – Laki je pristupio prikupljanju plodova iz svog ,,vrta,, tj. ubiranju 3 komda duleka, ćurta, bundevara i tikava, plodova koji su iznikli i porasli na sveopšte iznenadjenje. A o kvim se primjecima radi najbolje govori podatak da za najveću bundevaru nije postojao odgovarajući kantar da bi se ista izmjerila. Naime, svi kantari u naselji maksimalno mjere do 20 kg i to je bilo dovoljno da se odredi težina dva manja ubrana duleka dok je onaj najveći kapitalni ostao neizmjeren i odokativnom metodom došlo se do nekih 30-35 kilograma.

Uostalom, šta da nagađamo – evo fotosa s lica mjesta pa sami prosudite vjerodostojnost prethodno napisanih riječi. A kakva je tek bundevara bila kada se ispekla i isprobala – e to vam ne mogu opisati jer bojim se da nema pravih riječi koje bi bile vjerodostojne da vam predstave svu slast još uvijek prisutnu u ustima.

Sa proteklim septembarskim danima, Srebrna rivijera je dobila novog ljubimca. Definitivno i  neopozivo to je Šulc, crni terijer koji je prvo bio namjenjen Duletu Pavlecu ali mu je novi gazda, na obostrano zadovoljstvo, postao Dragoljub Paraćinac. U novom domu Šulc je odmah pokazao da sa njim nema šale, da razne životinjice od guštera, miševa, pacova i kirtica više nemaju pristup na Paraćinčev plac. Uz sve to, Šulc pokazuje izuzetnu ribolovačku strast i naklonost. Da vam ga je samo vidjeti na nekom od ponotna kraj onoga koji zabacuje pecaljku s mamcem. Od stavljanja, mamaca, zamaha i zabacivanja ribolovačkog štapa pa do izvjačenja upecane ribe – Šučc aktivno učestvuje i pravi neviđeni šou program. Posebno je interesantna njegova koncentracija i pogled na plovak u vodi, njegova hipnotisanost a potom razdraganost zbog ulovljene ribe. Još ako se dokopa ulova, još kada vidite njegovu trk sa ukradenim ribom – šou postaje nezaboravan!

Na kraju ovonedeljnog raporta moramo pohvaliti našeg vrlog prijatelja Satu. Definitivno i nepovratno više mu ne pristaje nadimak Baksuz koji je nosio od birvaktile do ovonedeljnog zabacivanja ribolovačkih štapova. Dok su ostali peckarili sitne bandare-koštre i bodorke, naš Sata-Nebaksuz umaltio je deveriku tešku preko 2 kilograma a zatim dvije štuke sa od oko 1,5-2 kg. Jedna baš velika deverika se mu otkačila nadomak pontona jer Sata je zaboravio da sa sobom ponese meredov tj. krenuo je u svatove bez alata.

Sve u svemu, upozoravamo rivijerdžije da ono ,,baksuz,, smetnu s uma jer naš Satomir se baš pokazao i dokazao, a kako sam nagovijesti ..tek ima da se čuje o njegovim ribolovačkim podvizima i trofejima,,…

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: