Објављено од стране: деда Страле | мај 3, 2010

62

ПРВОМАЈСКИ ВИКЕНД – 2010.

Празнични, мрвомајски викенд је започео великом гужвом на аутопуту, још већом на наплатној рампи али највећом и највеселијом на НАШЕМ плацу. Све четири кућице су радосно дочекале своје власнике: од Лакија, преко Банета и Томице до нас – Ристића + АБИ! Било је и гостију па уз лепо време и летље температуре – уживанција на квадрат у правом смислу речи!
Најважнија вест овог првомајског викенда 2010. године није се односила на неодржавање традиционалног окупљања свих ривијерџија већ на госпођу Лазаревић, нашу драгу Лидију која је напокон успела да добије слободне дане, да побегне из града и од стресног посла те да проведе два дана са свима нама, да се колико толико опусти и препусти релаксацији коју нуди Сребрно. Заиста, велика је штета што се то тако ретко дешава, што сјајну Лидију пословне обавезе приморавају да викенд дане проводи на свом радном месту…
Комшија Драгин најмлађи унук имена Вукашин, по први пут је био на језеру и судећи по његовом веселом изразу лица – допало му се! Иако има само седам месеци, уживао је у сунцу, дедином задиркивању и пажњи коју су му сви поклањали – очиглено, добили смо новог љубитеља ривијере!
Лаки је имао некакве проблеме са агрегатом али својом знаном упорношћу и мајсторством сигурни смо да ће агрегат прорадити те да ће се СЕЛО… И БАБА КОЈА СЕ ЧЕШЉА несметано гледати!


Знана чињеница да се најбоље помаже комшија – доказана је и у случају БАНЕ – ТОМИЦА. Неуморни господин Илић готово цео викенд је провео помажући Банету да напокон оконча радове на фасади и судећи према учињеном – завршетак Банзуле фасаде је скинут с дневног реда приоритетних задатака! Свака част комшије!
Језерска вода је чиста што очигледно највише користе жабљи хорови непрестано изводећи концерте не обазирући се много на Лидијину потребу за миром и одмором.
Колико смо уочили, слабо се пецала риба, како кажу стручњаци још није у потпуности пришла обали и у мресту је.
Лидија плус Ристићи били су на Сајму цвећа у Кусићима (топло препоручујемо) и наше скромне баште обогаћене су новим засадим.
Лакија смо оставили на језеру да брине о мутанат паприци и осталом биљу, а ми смо се окренули пут Београда растужени што за собом остављамо мир, природу и језеро…

P.S. x 3
1. АБИ има нову пролећну фризуру коју показује свима уз повике: СРЕЋКО ВРАТИ СЕ!
2. На уводној фоtки је наш комшија ЗЕЛЕМБАЋ, да ли га добро видите?
3. Општинари су успели да набаве и поставе један контејнер поред насипа па је на ливади било много мање ђубрета…

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: