Објављено од стране: деда Страле | март 29, 2010

55

Б И С Т Р О

Последњи дан протеклог продуженог викенда, када је досадна кошава напокон оханула, искориштен је да се активирају штапови, удице и мамци, да се напокон приступи најомиљенојој работи – пецању!
Када се увидело да са понтона и испред викендица риба неће ни да пипне, да практично исте уопште нема у ривијерским водама – Флаја и Лаки забацили су своје штапове у зимовнику тј. дунавском заливу испод саме бране. И нису погрешили у овој својој намери, премда се Зоран Лазаревић клео да ту не би пецао када би знао да ће уловити 50 кг рибе. На инсистирање старог риболовачког махера и доброг човек Крагујевца имена Владан Филиповића, тандем ФЛАЈА-ЛАКИ, опробао се са својим четворометарским пецаљкама, ситним удицама и црвићима као мамцем пецајући један до другог из истог чамца.
Опробао и својски доказао: за непуна четири сата интезивног пецања (од тога се 70 одсто времена односило на Флају) поменута двојка врсних пецароша уловила је преко 8 килограма бандара и бодорки. Сва уловљени примерци били су у оквиру дозвољене дужине у шта се уверио и надлежни ловочувар који је проверавао важност риболовачке дозволе и да ли се прекршило правило о количини уловљене рибе.

Тако су Владан и Лаки 010 овим риболовом и званично отоворили сезону истог у оквиру Сребрне ривијере и ако је судити по првим резултатима иста треба да буде баш берићетна. Е, да ли ће се та добробит исказати на самој ривијери или на некој другој дунавској локацији – остаје да видимо. Ако је судити по протеклим месецима када су на Сребрном језеру криволовци чинили шта им је воља ем драго – слаба је вајда да се неко од ривијерџија похвали неким капиталним упецаним примерком шарана или амура.
Но, ту криволовачку пошаст оставимо надлежним државним органима а свим ривијерџијама који воле пецање пожелимо БИСТРО и да се угледају на премијерне резултате тандема Флаја – Лаки 010!

Advertisements

Responses

  1. Flaja kragujevcanin Lakijev ucitelj zna znanje. Ne moze da se gresi dusa i Laki se trudi. Desi se da i njemu udari neka ribica na crvica.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: