Објављено од стране: деда Страле | новембар 1, 2009

14

DRAGA ZVRK

ДРАГАН ЗВРК

Драгина, Лакијева, Банетова, Томина, објекат породице Ристић… и стижемо до  ЗВРКОВЕ викендице (да ли смо некога прескочили?).
Драган Арсенијевић, људина и по, крагујевчаним и дугогодишњи ЗАСТАВИН радник, стари је језераш који je прво боравио у пригодној камп-приколици да би потом подигао објекат какав видите на приложеној фотографији. То је, што би данашња младеж рекла, скоцкана викендица која плени својом једноставношћу и веома сређеним околним простором. Томе су свакако допринели смисао за лепо и вредне руке госпође Милијане, Звркове лепше половине.
Зврк је без дилеме најбољи позавалац целокупне обале и водене површине Сребрне ривијере тј. тих неколико стотина дужних и дубних метара Драган знао као свој џеп. Драган Зврк је стога и понајбољи риболовац међу ривијерџијама и то звање тешко да му може неко оспорити. Упорност је његова главна врлина (када је риба у питању упорнији је од мазге, тврди његов велики пријатељ Дуле Павлец). Држећи се осведочених метода, користећи веома квалитетан прибор, редовно прехрањујући одабрана места (у сезони потроши и до 100 килограма кукуруза) – а при томе демонстрирајући изузетан риболовачки мајсторлук стечен на многим српским водама – Зврк се с правом може похвалити осведоченим риболовачким трофејима. Само током протекле сезоне из језера је извукао неколико позамашних шарана и амура од којих је понајвећи био шаран од 11 килограма ухваћен током прошлог септембра (пре десетак година Драган је поставио лични рекорд упецавши шарана-дивљака од 16 килограма).
Своја  искуства и знања риболовца старог кова, овај стамено-смирени крагујевчанин, несебично ће поделити са свима заинтересованим, посаветовати вас како да примените класичне методе пецања, какав прибор да набавите, који мамац да употребите и слично. На овим задацима посебно се истиче када учи своју унучад да пецају, а понајпре унуку Вању, предивну чигра-девојчицу коју преко лета можете видети како весла као права, како упорно и вешто забацује штапове са дедине марине.
Зврк је врсни зналац аутомеханичарског заната, више је него успешан при руковању моторном тестером, велики је љубитељ паса и других животиња. Али као његову специјалност неизоставно морамо истаћи умеће око припрема, тока печења и транжирања честих језерских специјалитет ђаконија – испечених прасића, јарића и јагњади. Ту је ненадмашан и с пуним право заслужује дивљење свих учесника ића и пића. Уосталом, када ривијерџије гласају ко ће да ради наведене месно-печењарске послове, Драган Арсенијевић – Зврк добија унисоно једногласну подршку!

Advertisements

Responses

  1. kad si vrsni auto-mehanicar onda zameni sindikalcu svecice i kablove na floridi da ne bi morali po kisi da menjamo na jezeru


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: