Објављено од стране: деда Страле | новембар 1, 2009

13

MICA & MILE

Пријатељи Сребрне ривијере: МИЛЕ КОМИНАЦ

Њега је грех непознавати, њега већ приликом првог сусрета засигурно ћете заволети и пожелети да што чешће обитава у вашем друштву и вашој околини –  напросто, рећи ћете сами себи, да таквог пријатеља желите до краја живота. Он није власник ниједне викендице на Сребрном језеру и не долази баш често у посете, али је више него SPECIAL GUEST STAR! С тога смо управо њега изабрали да премијерно отвори ову рубрику у којој ћемо представљати појединце госте ривијере и њених домаћина…
Име му је Миле Коминац, рођен је у Рудници а живи у Крагујевцу. Пензионисани је електро-инжењер специјалиста за везе и везице. Како каже Мића његов пајтос по песми и пићу место га не држи па је стално у покрету, воли да путује свуда а најмање је код куће.
Коминац је прави штимунг-мајстор када треба на куб подићи расположење окупљених а поготово када запева, када из свог пребогатог репертоара почне да ниже песме од памтивека, од Кулина-бана па до ових дана. Невероватан је сплет тих песама: од старих српских преко севдалинки до новокомпонованих, просто да не поврујете да један човек све то зна, да их беспрекорно пева тј. Коминац не фалшира без обзира да ли се у том моменту дружио са првим, трећим или петим литром белог вина. Његова десна рука, његов пајтос-пријатељчина је Мића Алемпијевић и певачки дует Миле-Мића је нешто најлепше што је моја маленкост током вишегодишњег боравка на језеру упознала.
Наравно, Милета Коминца ћете видети како потпомаже домаћинима поготово ако треба придонети и расхладити пиће, запазићете га на понтону крај штапова, а уместо мрзовољне фаце што риба не гризе – чућете га како певуши повремено додавајући ,,гас” тако да његово певање одјекује преко површине језера јер (да поново цитирамо Мићу Алемпијевића): ,,Он запева сам или у друштву било где се налазио, у кући или кафани. То му је у крви“.
С тога, идућег лета, уз сва питања поставите и ово:
– Да ли је пристигао наш велики пријатељ Миле Коминац?!?

Advertisements

Responses

  1. kominac ne falsira zato smo mi tu

  2. mico statije s cetvorkom

  3. Cetvorka je nestala u vremenu i prostoru. Trenutno pravim novu od zvake za sledece slikanje. cao anonimni cacanine.

  4. Anonimni Cacanin sa Topalovog brda.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: